Rick van de Pol


Frac­tie­voor­zitter Partij voor de Dieren Aa en Maas

Rick van de Pol, geboren in 1989, ik ben vereerd om lijsttrekker voor onze prachtige partij te zijn. Samen met mijn vriendin en zoontje van twee jaar en twee konijnen woon ik in Den Bosch.

Ik ben inmiddels 5 jaar actief bij de Partij voor de Dieren en sinds 2022 commissielid voor de gemeente 's-Hertogenbosch. Naast dat ik mij actief inzet voor de Partij voor de Dieren ben ik bouwkundig adviseur bij adviesbureau Arcadis. Voor mijn werk ben ik dagelijks bezig met advies over beheer en onderhoud en het verduurzamen van gebouwen. Mijn zorgen over de klimaatcrisis en biodiversiteitscrisis maken dat ik mij met passie inzet voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Maar ook zie ik dat de snelheid waarop we deze crisissen aanpakken veel te laag is. Daar is meer actie nodig, zowel vanuit bedrijven als vanuit de politiek. Daarom ben ik ook al jaren actief bij demonstraties en acties op het gebied van dieren klimaat en natuur.

In het waterschap worden belangrijke keuzes gemaakt voor waterkwaliteit, dieren en natuur. Hier wil ik het verschil gaan maken!

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen