Toin Pijnenburg


Commis­sielid

Toin Pijnenburg, lid van de Partij voor de Dieren sinds 2017 en sinds kort politiek actief. De reden daarachter is simpel: Urgentie! Steeds meer wetenschappelijke inzichten geven het aan: Ons klimaat gaat zich tegen ons keren als wij niet stoppen met de gigantische uitstoot van broeikasgassen. Zeker in ons kleine landje kunnen we zoveel doen. De industriële veeteelt moet minimaal 75% krimpen. Vliegen binnen Europa en het vliegen met privé-jets moet aan banden.

Tot 2021 was ik werkzaam bij een waterschap. Door deze ervaring weet ik dat daar ook veel te bereiken is ten aanzien van het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. De beleidsvoornemens zijn er maar de uitvoering blijft ver achter. Het wordt tijd om door te pakken en serieus werk maken van de doelstellingen om echt te werken aan een klimaatneutraal waterschap. Daarnaast liggen er grote uitdagingen om werk te maken van biodiversiteit. “Droge voeten en veilige dijken” zijn niet meer voldoende als uitgangspunt voor een waterschap. Ook het waterschap zal de natuur op de eerste plaats moeten zetten.

Als hobby staat muziek op nummer 1. Zowel passief door het luisteren maar zeker ook actief door te zingen, en spelen op gitaar en piano. Qua muzieksmaak een echte allesvreter van Metallica tot Mahler.

Gerelateerd

Bijdragen